26 de març de 2021 - MBACAS

DE FEDERICO GARCÍA LORCA: NAIXEMENT I EVOLUCIÓ D'UN MITE LITERARI

CONFERENCIANT: EMILIO JAVIER PERAL VEGA

Emilio Peral Vega és Professor Titular del departament de Literatures Hispàniques i Bibliografia de la Universitat Complutense de Madrid. Investigador Principal de dos projectes I+D (Ministeri de Ciència i Innovació, FFI2013-40513-P i FFI2016-74873-P) i membre de l'equip d'investigació d'una altra desena, ha sigut Coordinador del Màster en Teatre i Arts Escèniques i Coordinador del Doctorat en Llengua i Literatura Espanyoles de la UCM. Ha sigut Assessor del Vicerectorat de Política Científica, Investigació i Doctorat de la UCM (2015-2017) i Director de l'Escola de Doctorat de la UCM (2017-2019).

Peral és una de les veus més destacades en l'estudi de la figura del poeta granadí. Autor de més d'una trentena de llibres, entre monografies, edicions crítiques i volums coordinats. Alguns d'ells dedicats a Lorca i la literatura espanyola del segle XX. Membre del comitè científic i de redacció de diverses revistes indexades nacionals i internacionals, ha dirigit 8 congressos internacionals i ha sigut membre del Comitè d'Honor de l'Any Lorca 2019.

La conferència ens acostarà als inicis de Lorca en la seua arribada a Madrid, sent un poeta i dramaturg que en la primavera de 1919 comença a donar-se a conèixer, primer amb una estrena teatral, El maleficio de la mariposa, absolutament fallit, i després a través d'una xarxa de contactes, relacions personals, tertúlies i vivències que acaben per convertir-lo, a l'altura de 1933, en l'autor més conegut.
 

GRATUÏT (Fins a completar aforament)

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

MUSEU DE BELLES ARTS DE CASTELLÓ

Tel. +34 964 72 75 00
museubellesartscastello@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter

Accepte les condicions i la
política de privacitat
    Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info