Portada >  > Activitats > MINÚSCULA ART & INFÀNCIA
.

.

.

.

.

.

Margarita del Mazo

Margarita del Mazo

Anna Juan Cantavella

Anna Juan Cantavella

Javier Sáez

Javier Sáez

21 de maig de 2022 - MBACAS

Trobada

MINÚSCULA ART & INFÀNCIA

Jornada de literatura & Il·lustració

Minúscula és una trobada d'artistes, mediadors culturals i persones interessades en totes aquelles manifestacions artístiques relacionades amb la infància. Minúscula pretén enfortir la concepció del museu com un espai obert que fomenta el coneixement, la creació, la conciliació i la mediació amb la societat. La jornada de formació tindrà lloc el dia 21 de maig de 2022 al Museu de Belles Arts de Castelló. En aquesta edició comptarà amb l’il·lustrador Javier Sáez Castán, la mediadora especialitzada en literatura infantil Anna Juan Cantavella i l’escriptora i narradora oral Margarita del Mazo.
 
11.00 h - 13.00 h: Taula redona amb Javier Sáez Castán, Anna Juan Cantavella i Margarita del Mazo.
15.30 h - 19.30 h: Laboratoris creatius a càrrec dels tres professionals convidats. Els laboratoris són simultanis i les persones inscrites han de triar un.
 
AFORAMENT: les inscripcions es faran abans de l'activitat en jornadaminuscula@gmail.com 
ORGANITZA: Verónica Fabregat & Tània Muñoz / Institut Valencià de Cultura
COL·LABORA: CEFIRE de l'àmbit artisticoexpressiu

Laboratoris creatius simultanis 
Qui viu ací? Laboratori de creació de personatges a càrrec de Javier Sáez Castán, il·lustrador. 4h
Sobre el laboratori: El llibre àlbum és un mitjà artístic i literari que desplega alguna forma de ficció al voltant d'un personatge, a la manera d'un teatre de butxaca.
El personatge, doncs, se situa en el centre de l'àlbum, de manera que el lector no es limita a apuntar-se a les seues pàgines com a una finestra privilegiada, sinó que es troba de cara amb ell o assumeix en alguna mesura la seua identitat. Dit d'una altra manera, el personatge es presenta com a actor i protagonista, però també com a guia del lector per a l'exploració del món que batega al llarg de les seues pàgines.
Aquest taller planteja la creació del personatge des del context de l'àlbum i en el seu doble vessant, gràfica i literària. En la seua metodologia parteix del treball en equip i encoratja tant el treball horitzontal (el treball individual, sobre la taula) com el vertical (el costat col·lectiu, la qual cosa es pega o projecta en la paret, la qual cosa tots veiem.
 
Teoria i pràctica sobre com esbudellar un àlbum. Una aproximació des de l'educació literària
Laboratori a càrrec d'Anna Juan. 4 h.
Sobre el laboratori: L'àlbum és un format molt interessant per a l'educació literària i estètica de la infància. En aquest taller ens arromangarem per a allunyar de la nostra mirada de temes i arguments i centrar-la en aspectes formals, relacionats amb l'aspecte multimodal d'aquest suport. Al llarg d'aquesta sessió descobrirem el llenguatge (s) de l'àlbum i ens posarem a la feina en la investigació d'aspectes literaris i estètics interessants. Un taller destinat a professionals i mediadors de lectura.
 
Escriure sense complexos
Laboratori d'escriptura creativa, a càrrec de Margarita del Mazo. 4h
Sobre el laboratori: La millor escriptura és la que sale quan ens divertim. Escriu sense filtres, sense por a judicis, com si ningú anara a llegir-te. No et qüestiones res. No et condiciones. No penses. No busques fer riure i riu. No busques sorprendre i sorprèn-te. Juga. No et poses límits. Aparca pors i complexos. Ací res és correcte o incorrecte. I abans de res, no deixes de ser tu mateix. Escriu només per a tu. L'escriptura és com un ball. Si t'agrada ballar, balla amb aqueixa música que només sona al teu cap.
 

Dissabte, 11.00 h / 16.00 h

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

MUSEU DE BELLES ARTS DE CASTELLÓ

Tel. +34 964464525/26
museubellesartscastello@ivc.gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter

Accepte les condicions i la
política de privacitat
    Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info