Etnologia

La secció d’etnologia recull i descriu aquells objectes i elements que han influït en la construcció de la cultura i les costums de les societats que han poblat Castelló i la seua àrea geogràfica al llarg dels segles.

Objectes i utensilis que transmeten coneixements sobre el món social, estudi i memòria de les activitats elementals com són la recol•lecció de la mel o els diversos sistemes de pesca tradicionals, o també les activitats de transformació dels aliments o les tasques agràries, ocupen l'espai d'aquesta secció mitjançant escenografies que recreen els ambients i contextos en els quals es desenvolupaven aquestes activitats.

Aquesta secció també reuneix una mostra sistematitzada de la cultura popular castellonenca enfocada a la tipologia instrumental relacionada amb les activitats econòmiques dels diferents sectors (horta, secà, ramaderia), i a la reproducció d'unitats de treball que permeten analitzar l'evolució dels diferents oficis artesans en vies de desaparició.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

MUSEU DE BELLES ARTS DE CASTELLÓ

Tel. +34 964464525/26
museubellesartscastello@ivc.gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter

Accepte les condicions i la
política de privacitat
    Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info