Portada >  > Agenda > PEÇA CONVIDADA
.

.

del 01 d'octubre fins al 31 de desembre de 2021 - MBACAS

Exposició

PEÇA CONVIDADA

PROPIETAT: Col·lecció “La Caixa” Art contemporani ORGANITZA: Institut Valencià de Cultura
Hi ha en la pintura de Saura una línia de treball explícita i intensa que té a veure amb la relectura de la història de l’art i, molt especialment, amb l’obra de dos pintors espanyols: Goya i Velázquez.
El retrat titulat Edith s’adscriu a la sèrie de teles d’homenatge a aquest últim artista, a aqueixes figures –típicament velazquianes– suspeses sobre un espai buit que semblen sobreeixir del quadre i envair el territori visual i físic de l’espectador. Saura utilitza ací la seua habitual paleta cromàtica de tons grisos i negres, encara que incorpora, donant-li un singular protagonisme, una interessant varietat de blancs, que no sols serveixen per a matisar l’expressió del rostre del personatge, sinó també per a crear una cinematogràfica atmosfera de netedat i vacuïtat, sobre la qual es retalla la figura retratada. Valentín Roma.

Preus: GRATUÏT

GRATUÏT

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

MUSEU DE BELLES ARTS DE CASTELLÓ

Tel. +34 964464525/26
museubellesartscastello@ivc.gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter

Accepte les condicions i la
política de privacitat
    Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info