Portada >  > Exposicions > Històric d'exposicions > EL PINTOR JOSÉ APARICIO 1770-1838

del 20 d'octubre de 2022 fins al 05 de febrer de 2023 - MBACAS

Exposició

EL PINTOR JOSÉ APARICIO 1770-1838

Aquesta exposició sobre la figura del pintor José Aparicio Inglada (Alacant, 14-XII-1770 – Madrid, 10-V-1838) reuneix trenta-set obres de l’artista. Comissariada per la historiadora de l’art, Pilar Tébar i organitzada pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, és la primera mostra individual dedicada aquest artista alacantí.
José Aparicio ha sigut durant moltes dècades un artista oblidat per la seua estreta vinculació amb la monarquia absolutista, amb un dels períodes històrics més agitats de la Història d’Espanya, els quals va utilitzar com inspiració per als seus elogiosos quadres. La seua obra artística, de qualitat desigual, està dedicada en molts dels casos l’exaltació i glorificació de la monarquia. Aparicio és l’artista alacantí més excel·lent de les primeres dècades del segle XIX, es tenen dades que, a la seua mort, algunes de les seues obres van ser taxades a preus més elevats que artistes de renom com Goya o Velázquez.

Preus: GRATUÏT

Descargas

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

MUSEU DE BELLES ARTS DE CASTELLÓ

Tel. +34 964464525/26
museubellesartscastello@ivc.gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter

Accepte les condicions i la
política de privacitat
    Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info