Portada >  > Exposicions > Històric d'exposicions > EX·IL. EXILI IL·LUSTRAT

del 07 d'octubre fins al 21 de novembre de 2021 - MBACAS

EXPOSICIÓ

EX·IL. EXILI IL·LUSTRAT

ORGANITZA: Institut Valencià de Cultura
Alguns mai van tornar. Uns altres tornarien anys després. Dels més de 500.000 homes i dones, la majoria anònims, que es van veure obligats a abandonar el territori espanyol en finalitzar la guerra, es recullen en aquesta exposició 44 perfils. Pocs van eixir amb avió, uns altres amb vaixell i la major part a peu, creuant els Pirineus. No tots són coneguts, però en conjunt representen aquella República derrotada pel feixisme fa 82 anys. Vides truncades pel desarrelament i vides reconstruïdes. Moltes persones que no van tornar hagueren volgut fer-ho, unes altres hagueren pogut, però van decidir no tornar.
Aquesta vegada la reivindicació de la memòria de l’exili és a càrrec de 44 professionals de la il·lustració, joves i veterans, que provenen de camps tan diferents com la premsa, el còmic o la publicitat, amb estils particulars i inconfusibles i treballant tècniques tan dispars com la línia, el realisme o l’humor, i que rescaten de l’oblit 44 vides de personatges que resulten clau per a entendre la història del que va suposar la Guerra Civil al nostre país.

Preus: GRATUÏT

SALA VESTÍBUL

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

MUSEU DE BELLES ARTS DE CASTELLÓ

Tel. +34 964464525/26
museubellesartscastello@ivc.gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter

Accepte les condicions i la
política de privacitat
    Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info